Atlantic helse federal credit union http://norgepiller.com/kjop-cialis/ United healthcare ønske pluss planen detaljer

European Heritage Congress 2017

#EHC2017Turku

 

 

Europa Nostra  järjestää Euroopan merkittävimmän vuosittaisen kulttuuriperintötapahtuman European Heritage Congress Turussa 11.–15. toukokuuta 2017 yhteistyössä Europa Nostra Finlandin kanssa. Kongressi toteutetaan Euroopan unionin Luova Eurooppa -tuella, ja se on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.  Yhteistyössä ovat keskeisesti mukana mm.  Turun kaupunki, Turun yliopisto, Suomen Kotiseutuliitto, Turkuseura ja Turun aikuiskoulutuskeskus.

Tapahtumaan odotetaan eurooppalaisia kulttuurivaikuttajia, ja laadukkaan ohjelman myötä siitä tulee yksi juhlavuoden kohokohdista. Kongressi on Europa Nostran vuosittainen päätapahtuma, jossa jaetaan Euroopan unionin kulttuuriperintöpalkinnot.

Plácido Domingo ja Tibor Navracsics jakavat palkinnot

Tapahtuma huipentuu 15. toukokuuta Mikaelin kirkossa järjestettävään palkintojuhlaan. Palkinnot luovuttaa Europa Nostran puheenjohtaja Plácido Domingo yhdessä EU:n kulttuuriasioiden komissaari Tibor Navracsicsin kanssa. Tapahtumat ovat pääosin kaikille avoimia. Ilmoittautuminen kongressiin avataan helmi-maaliskuussa.

Toukokuussa 2016 kongressi järjestettiin Madridissa Hispania Nostran kunniapuheenjohtaja kuningatar Letizian suojeluksessa. Sitä edeltävät kongressit olivat Oslossa 2015, Wienissä 2014, Ateenassa 2013, Lissabonissa 2012 ja Amsterdamissa 2011.

Kongressin myötä Suomi on Europa Nostran Heritage in Action -laatuaikakauslehden vuoden teemamaa. Lehdessä esitellään suomalaista kulttuuriperintöä ja kulttuuriperintötoimintaa. Erityisesti palkitut hankkeet saavat jälleen runsaasti huomiota. Lisäksi lehdessä esitellään mm. Turun saaristoa sekä suomalaista designia ja taide-elämää.

Euroopan parhaat kulttuuriperintöhankkeet esiin

Excellence Fair -tapahtumassa esitellään Euroopan parhaat kulttuuriperintöhankkeet. Lisäksi kongressin yhteydessä järjestetään osallistumisaiheinen Forum, seminaari, jonka tavoitteena on esimerkin voimalla parantaa kansalaisten mahdollisuuksia osallistua kulttuuriperintöään koskevaan suunnitteluun Euroopassa. Suomi oli vuosisata sitten ja on yhä demokratian suunnannäyttäjä. Kongressissa valmistellaan myös Euroopan kulttuuriperinnön vuotta 2018 esittelemällä kansalaisjärjestöjen toimintaa vuoden aikana. Saariston kauneus ja merenkulun merkitys tulevat esille merellistä kulttuuriperintöä käsittelevässä seminaarissa ja retkillä.

Eurooppalaisten, suomalaisten ja turkulaisten juhla

Kongressi järjestetään Turun keskustassa Aurajoen rannoilla. Tapahtumaan liittyy runsaasti suomalaista yleisöä houkuttelevaa oheisohjelmaa. 300–500 eurooppalaisen vieraan lisäksi tapahtumiin odotetaan tuhansia suomalaisia. Suomalaista kulttuuria ja Turun historiaa esitellään vieraille muun ohjelman ohella lukuisilla tapahtumaan liittyvillä retkillä. Keväinen Turku luo tapahtumalle tunnelmalliset puitteet.

Heritage in Action Spain issuu.com/europanostra/docs/2016-heritageinaction-spain-special

Heritage in Motion Norway https://issuu.com/tvculture/docs/heritage_in_motion_norway_special_2

Award Ceremony Wien 2014 https://www.youtube.com/watch?v=Yds3Q0e77nk

Award Ceremony Athens 2013 https://www.youtube.com/watch?v=deve7Ha4yRM

European Heritage Congressin ohjelma julkistettu

#EHC2017Turku Turussa järjestetään 11.–15. toukokuuta 2017 eurooppalainen kulttuuriperinnön suurtapahtuma European Heritage Congress. Ohjelma on nyt julkistettu ja ilmoittautuminen alkanut. Kongressilla on kaksi isoa pääteemaa: kansalaisten osallistuminen...

lue lisää

Yhteistyössä